Artiklar

Träffa oss på Barnveckan!

Besök oss i vår monter på Karolinska Institutet i Stockholm under Barnveckan där vi kommer att svara på frågor om Medcoat och demonstrera hur Medcoat fungerar. Ni hittar oss i monter nummer 29 på andra våningen i Aula Medica. Vi ses!

Läs mer

Doktor Ingela Nord rekommenderar Medcoat

Ingela Nord är överläkare och ägare av Dr Nords öron, näsa och halsmottagning i Jönköping. Hon träffar ofta patienter som på ett eller annat sätt har problem att svälja. Då är hon tacksam för att Medcoat finns, tablettöverdraget som hjälper det allra flesta att kunna svälja sina läkemedel.

Läs mer

Anton 9 år: Medcoat har räddat mitt liv

För två år sedan blev Anton Larsson allvarligt sjuk. Det ledde till att han blev lungtransplanterad och i dag måste Anton ta 16 olika tabletter varje dag. En tredjedel av dessa mediciner är stora, illasmakande och svåra att svälja. Men tack vare tablettöverdraget Medcoat kan han ta sina mediciner utan problem.

Läs mer

En prisbelönt svensk innovation

Det är 20 år sedan Fredrik Liljeblad och klasskompisen Johan Axelssons kom på idén om att kamouflera smaken på illasmakande mediciner och samtidigt göra dem lättare att svälja. Uppfinningen är en ”kostym” som man trär på tabletten och den fick namnet Medcoat.

Läs mer

Första hjälpen – när tabletten är svår att svälja

Barn och äldre har ofta svårt att svälja tabletter. Men med hjälp av Medcoat – en sorts kostym som dras på över medicinen och maskerar smaken, blir det enklare att svälja. Två kliniska studier visar att med hjälp av Medcoat ansåg hela 98 procent av försökspersonerna att det var lättare att svälja.

Läs mer

Isabelle, 6: ”Läkarna har sagt att guldmedicinen gör mig frisk ”

I början av november 2018 födde Angelica, 26 år, sitt tredje barn. Dagen innan förlossningen fick hon reda på att hennes dotter hade leukemi. Och nu några månader senare efter en tid med cytostatikabehandlingar och tunga mediciner vet familjen Svahn att deras dotter Isabelle, sex år, kommer att överleva och att risken för återfall är liten.

Läs mer